House of Soko vill bidra till ett mer medvetet samhälle

Soko betyder både "marknad" och "världen", vilket symboliserar vår webshop på ett bra sätt. Houseofsoko.com är en samling med produkter från olika delar av världen som antingen är bättre för människan eller miljön. Ett samhälle som är medvetet om att alla inte har samma förutsättningar till att försörja sin familj som vi har och vi behöver alla hjälpas åt att rädda vår planet och minska vår påverkan på den. Därför säljer House of Soko enbart fairtrade, ekologiska eller produkter av återvunnet material – inget annat kommer förbi våra kritiska ögon!

Allting som finns i vår shop bidrar till ett bättre liv för dem som har det tufft, vilket är framför allt kvinnor i utvecklingsländer.  Våra fair trade-smycken tillverkas av kvinnoföreningar i flera länder runt om i världen. Många kvinnor i världen har ingen möjlighet till utbildning, då deras främsta vardagssyssla är att se till att deras familj har de nödvändigheter som krävs för att överleva vardagen. Genom våra samarbetspartner får dessa hantverkare en chans till egen inkomst och kan på så sätt vara säkra på att kunna försörja sin familj. Vår armbands-serie "Bracelets for Change" är ett gott exempel på att just du kan hjälpa till på ett enkelt sätt och samtidigt få något fint att bära. 

I vår webshop hittar du även fina inredningsdetaljer i ekologiska material, som är helt obehandlade och innehåller mindre konstgjorda ämnen. Ekologiska kuddfodral från Alexandra Ferguson är tillverkade i Brooklyn, USA. Filtmaterialet som fodralen sys i är gjorda av återvunna PET-flaskor som har smälts ner och sammanvävts till tyg - hur bra är inte det?!

Tillsammans kan vi alla bidra till en mer medveten shopping!